Supă de pui pentru răceală şi pentru suflet

10.04.2020


De ce e supa de pui atât de populară?


Dacă ne luăm după tot ce vedem în jur, există supă de pui pentru răceală şi pentru suflet. Unora ne aduce aminte de gustul din copilărie, în timp ce altora ne bucură gusturile atunci când iese conform planurilor. Dar, până la urmă, este o supă de pui. De ce a câştigat trofeul popularităţii, în faţa celor de văcuţă, legume sau porc?


1. Supa de pui este uşor de făcut

Nu trebuie să fii absolventul unor cursuri de bucătărie ca să pregăteşti o supă de pui. Procesul de pregătire în sine nu durează mai mult de o oră. Poate că auzi în jur că sunt persoane care ştiu să prepare câteva mâncăruri, dar supa nu se află printre ele.

Esenţa pregătirii unei supe de pui e ordinea în care pui ingredientele în apa ce începe să fiarbă. Dacă puiul fierbe în peste 20 de minute, legumele (morcovi, ţelină, rădăcină de pătrunjel, ceapă) au nevoie doar de zece minute. 

Important e să arunci câte-o privire către carnea care fierbe în apă, pentru că lasă o spumă pe care trebuie să o elimini. Apoi, doar adaugi următoarele ingrediente după durata de fierbere a fiecăruia.


2. Are (aproape) orice gust îţi doreşti


Supa de pui probabil că te duce cu gândul la combinaţia dintre lichidul colorat pe un fundal galben, decorat cu tăiţei şi legume fie date pe răzătoare, fie tăiate, acoperite de cerculeţe de grăsime. Însă, nu există o supă de pui universală. 

Pe lângă pui, poţi să îi adaugi:

  • Găluşte
  • Perişoare
  • Fidea
  • Tăiţei de casă
  • Suc de roşii
  • Smântână (pentru o reţetă à la grec)
  • Ou crud bătut
  • Orez
  • Diverse legume

3. Puiul în sine e versatil

Poţi găti supa de pui cu orice ingrediente îţi doreşti. Carnea de pui e suficient de versatilă încât să îţi permită să combini două sau trei tipuri de carne. Supa din copilărie conţinea măruntaie, precum gât, ficăţei, spate, gheare şi altele. Poţi să faci o supă doar din gâturi ori ficăţei. Sau din orice alte ingrediente.

Deşi nu va avea acelaşi gust, poţi pregăti supa de pui chiar şi cu aripioare... chiar şi cu pulpe superioare sau ciocănele. La final, e vorba de preferinţe.

4. Nu vindecă răceala, dar face bine sufletului

Potrivit unui studiu, lichidele fierbinţi (nu doar supele de pui) ajută la eliminarea mucusului nazal. Fie prin aroma pe care o simţi prin nări sau alte mecanisme legate de gust, oamenii de ştiinţă au conchis, se pare, că supa ar ajuta în procesul de vindecare.

Totuşi, alţi cercetători au observat că supa de pui se poate încadra printre mâncărurile cu efecte calmante. Sunt două tipuri de reacţii la acest fel de mâncare.

  • Asocierea cu relaţia de apropiere cu o rudă sau o altă persoană care alungă sentimentul de singurătate.
  • Activarea sentimentului că cel care abia a mâncat aparţine unui loc sau unei familii.

Supa de pui (fără pâine) are mai puţine calorii decât alte mâncăruri şi dă un sentiment de saţietate. Multe regimuri de slăbit o includ şi chiar o recomandă. Supa de pui are multe motive să fie populară. Dar, pentru că supa de pui ţine de gusturi, este posibil să vrei să descoperi şi alte reţete pentru viitoarele prânzuri şi cine. Promitem să revenim cu rețete.






Cu Bunica La Taifas - Blog de life-style pentru bunici
Toate drepturile rezervate 2017
Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți