Pască sărată

15.04.2020


Pască (reinterpretată) cu pui și brânză sărată

Știai că pasca poate fi și sărată? Sau cu pui? 

Pasca tradițională de Paște este cunoscută de aproape toată lumea în formula dulce. Rețeta de pască reinterpretată cu pui și brânză sărată este ușoară și surprinde prin gust și textură. 

Intră în bucătărie și pregătește o altfel de pască anul acesta!


Mod de preparare:

  1. Șterge cu un șervețel absorbant 300 g de piept de pui. Pune 1 lingură de ulei de măsline într-o tigaie încinsă, adaugă pieptul de pui și rumenește-l pentru 3-4 minute pe fiecare parte. Scoate-l pe o farfurie și lasă-l la răcit.
  2. Pune 30 g de drojdie proaspătă într-un bol mare, adaugă 350 ml de lapte cald și 20 g de zahăr și lasă să se desfacă drojdia pentru 3-4 minute.
  3. Adaugă cele 3 linguri de ulei de măsline rămase, 250 g de făină și omogenizează bine cu un mixer sau cu o lingură de lemn. Adaugă restul de 250 g de făină, un praf de sare și frământă 5 minute sau până când obții un aluat moale. Acoperă bolul cu o folie de plastic și lasă aluatul să se dospească pentru 35-40 de minute.
  4. Spală și toacă mărunt 1 legătură de mărar, 3 fire de ceapă verde și 2 fire de usturoi verde. Toacă și pieptul de pui gătit în bucățele cât mai mărunt și pune totul într-un bol înalt.
  5. Rade 200 g de telemea sărată, sfărâmă bine 300 g de brânză de vaci și adaugă totul în bol, cu restul ingredientelor tocate. Adaugă 2 ouă crude și amestecă bine.
  6. Gustă amestecul pentru umplutură și potrivește cu sare și piper după gust.
  7. Taie 3 bucățele de aluat a câte 100 de g, formează 3 corzi lungi cu dimensiuni similare și împletește-le.
  8. Întinde 250 g de aluat în formă de foaie rotundă.
  9. Unge o tavă rotundă cu circumferință de 28 de cm cu 20 g unt și pune foaia rotundă de aluat. Aluatul trebuie să acopere fundul și pereții tăvii.
  10. Adaugă umplutura și uniformizează cu o lingură.
  11. Decorează cu împletitura de aluat, bate 1 ou și unge toată pasca.
  12. Pune pasca în cuptorul preincălzit la 180° C și ține-o acolo pentru 10 minute.
  13. Redu temperatura la 160° C pentru următoarele 20 de minute.
  14. Lasă pasca să se răcească bine și poftă bună!

Ponturi de bucătar

  • Poți folosi pentru rețeta de pască reinterpretată pulpe de pui sau un mix între piept și pulpe de pui.
  • Carnea nu trebuie gătită complet pentru că se gătește și în cuptor.
  • Dacă îți plac verdețurile poți folosi mai mult de 2 fire de usturoi verde și 3 fire de ceapă verde. În plus, poți adăuga și o mână de leurdă în umplutură.
  • Pentru un plus de cremozitate folosește doar 200 g de brânză de vaci și adaugă 100 g de cremă de brânză.
  • Dacă vrei un gust mai bogat poți adăuga 50-100 g de șunculiță afumată.
  • Dacă pregătești pasca pentru perioada specifică, poți face două împletituri de aluat în plus din care să formezi o cruce în mijloc. Dacă o pregătești ca aperitiv o poți decora cum îți place ție.

Pasca reinterpretată cu pui și brânză sărată este surprinzătoare și gustoasă

Festivă și gustoasă, pasca cu pui și brânză sărată este un preparat care va face impresie bună pe masa de Paște, dar și la ocazii speciale unde se servesc aperitive. Invitații și familia vor aprecia gustul primăvăratic, consistența și aspectul acestei plăcinte sărate.





Cu Bunica La Taifas - Blog de life-style pentru bunici
Toate drepturile rezervate 2017
Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți