RETETELE BUNICII


Procesul de reciclare se află încă la început în România, fiind unul dintre statele cu cel mai mic grad de reciclare al deșeurilor din Europa. Reciclarea materialelor din plastic, sticlă, hârtie sau metal este cunoscută de toată lumea, dar de reciclarea mâncării ai auzit? Este o modalitate prin care eviți risipa din bucătărie. În timp, îți poți...

Nu trebuie să preferi doar mâncăruri tropicale ca să încerci câteva dintre fructele care schimbă total gustul unei mâncări bazate pe carnea de pui. Sosurile în care le incluzi o să devină mai bogate, fără să împrumute prea mult din gustul fructelor.

O farfurie în care sunt așezate o porție de carne de pui cu legume verzi arată întotdeauna ca un spectacol culinar. Culoare și amestecul de mirosuri deja îți crează așteptări, în materie de gust. Așa gândesc o parte dintre cei care preferă mâncărurile ușoare și bogate nutrițional. Ceilalți se așteaptă ca acel festin culinar să le bucure papilele...

Întăritor natural al sistemului imunitar, bun stimulent al sistemului nervos, antiinfecţios, vasodilatator, bun renegerator capilar. Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile pe care le dă consumul de pătrunjel. Sucul însă devine foarte periculos pentru organism, dacă este consumat în cantităţi mari.

Se spune că "urzica schimbă sângele" şi că după o iarnă grea în care organismul nu a primit chiar toate substanţele nutritive de care avea nevoie, o cură ţinută primăvara poate face minuni. Tot în popor circulă vorba că cine mânâncă urzici în luna martie va fi ferit de rele tot anul.
Bogată în vitamine şi minerale urzica...

În vechiul calendar lunar al romanilor, 1 martie coincidea cu începutul Anului Nou, iar luna respectivă era dedicată Zeului Marte - divinitate a vegetaţiei şi protector al căsătoriilor. Tot acum romanii celebrau sărbătoarea femeilor, bărbaţii oferind daruri soţiilor.

Vă propun o reţetă foarte uşor de preparat şi gustoasă, din nordul Mehedinţiului, de la Isverna, care se găseşte alături de alte reţete în cartea "Ospăţ cu gust de Mehedinţi", scrisă de Narcisa-Alexandra Ştiucă.

Primăvara se instalează şi aduce cu ea şi primele roade verzi ale pământului. Urzicile şi leurda încep să răsară pe câmpuri şi în păduri, fiind fragede şi numai bune de gătit.

A venit primăvara şi este perioada în care răsar urzicile. Avantajul e că nici nu trebuie să mergeţi prea departe după ele pentru că cresc peste tot, pe lângă garduri, pe marginea drumurilor şi a apelor, în grădini, livezi, pe dealuri.
Iata o reţetă de musaca de urzici, marca Uica Mihai.

Calităţile curative ale spanacului sunt cunoscute şi apreciate din cele mai vechi timpuri. Strămoşii noştri îl foloseau pentru a se trata de anumite afecţiuni, ca şi iarbă de leac, dar de asemenea ca şi hrană. Spanacul a mai fost numit şi "mătura intestinului" pentru că este poate cel mai bun mijloc de a ne curăţa intestinele şi de a regenera...

Cu Bunica La Taifas - Blog de life-style pentru bunici
Toate drepturile rezervate 2017
Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți